Evet zamanı durdurmayı insanoğlu öteden beri istemiştir. Zamana not düşmektir fotoğraf çekmek. Fotoğraq bir arzudur çoğumuza. Zamanda benimde bir yerim olsun demektir fotoğraf çekmek. Fotoğraf öyle bir tutkudurki kimileri için, her bakışında gözünü her kırpışında, zamandan bir parça yakalamaya çalışır. Ve o parça özel olmalıdır. Bir daha kimse aynı parçayı alamasın zamandan diye uğraşır parmaklar ve gözler. Fotoğraf parmaklar ve gözlerin aynı anda hareket etmesidir. Gözün gördüğünü parmakların anında yakalamasıdır. Senkron olmalıdır aslında zaman, vücut ve dünya. Hiç bir olayda bulamazsınız bu senkronizasyonu. Tek o an vardır ve o anı yakalayıp fotoğraflayamazsanız o an bir daha asla olmayacaktır hayatınızda. Yaşamın belkide en kısa anıdır fotoğraf. Dedikya o an bir daha yaşanmayacaktır hayatınızda. Bir daha hiçbir zaman aynı manzarayı aynı kompozisyonu yakalayamayacaksınızdır.
Sizde o anları kaçırmamak ve ebediyete kadar o anı yaşamak istiyorsanız bir önerim olacak size; fotoğraf çekmek. Zamanda yer tutmak, zamanı ellerinize almak, zamana ve tarihe not düşmek istiyorsanız fotoğraf çekmelisiniz.
Diyelim ki zamandan zaman kareleri yakalamak istediniz.
Öncelikle İhtiyaçlarınızı Doğru Olarak Belirleyin
Bir fotoğraf makinesi almadan önce makineyi ne için kullacağınızı belirlemelisiniz. Ne için kullanacaksınız. Ne sıklıkla kullanacaksınız. veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee NE KADAR DUYGUSAL OLABİLİRSİNİZ? :)
Sensörler Önemlidir:
Dijital fotoğraf makinelerinde çözünürlüğü belirleyen ve kaliteyi doğrudan etkileyen bulunan sensördür. Sensörler CCD (Charge-Coupled Device) ve CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) olmak üzere iki çeşittir. terciheb CCD sensör.
Mega Pixel:
işte en aldatan kısım bu. Fotoğraf makinesi satın alırken mega pixel olarak yüksek olanı alarak doğru bir seçim yapacağınızı düşünüyorsanız, kesinlikle yanılırsınız.
önemli olan makinenin odaklama yapabilmesidir. Megapixeli yüksek olan ama odaklama yapamayan bir mikina işinize yaramaz. Bazı fotoğraf makinelerinin üzerinde yazan 8MP ya da 6MP gibi ifadeler sizi yanıltmasın. Çünkü bazı makineler 3 ya da 4 megapixellik efektif çözünürlüğe sahip olup daha yüksek çözünürlüklere ulaşabilmek için "interpolasyon" yöntemine başvurmaktadır. Bu yöntem, bilgisayar bir fotoğrafa zoom yapmakla hemen hemen aynı işleyiş tarzına sahiptir ve sizi kandırır. (Genelde mp yüksek olan ama fiyatı düşük olan makinalar bu yöntemi kullanırlar. :)) gerçek, yani efektif çözünürlük çok önemlidir.
Zoom (Yakınlaştırma): Burda dikkat edeceğiniz optik zoom dur. digital zoom kesinlikle hiç bi işinize yaramaz ve kimi makineler aldatma amacıyla bu zoom olayını çok kullanırlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder